Introitus

En ny begyndelse for Organistbladet

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 1 februar 2018 - s. 2.

Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Organistbladet i en ny og opdateret version. Det gamle design havde mange år på bagen, og oplevedes trods lejlighedsvise fornyende tiltag nok som en kende støvet. Det er nu sendt på pension og erstattet af et nyt professionelt design kreeret af firmaet Riisgraphics, som bestyrelsens bladudvalg og redaktøren håber vil falde i læsernes smag. Formatet er nyt – ”letter” i stedet for A5 -, og layoutet har fået en ansigtsløftning.  Det fysiske blad vil, som DOKS’ formand Karin Schmidt Andersen fortalte i sin klumme i novembernummeret 2017, fremover udkomme hver anden måned, og vil blive suppleret med nyhedsmails.

Formanden har ordet

Livslang læring

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 1 februar 2018 - s. 4.

I perioden op til overenskomstforhandlingerne er kompetenceudvikling et af mange ord, der er fløjet gennem luften.  Hermed menes vel, at et foranderligt arbejdsmarked kræver tilpasninger og nye kompetencer hos medarbejderne. Uddannelse er i dag noget, der sker gennem hele arbejdslivet, og arbejdsgiveren må afsætte de midler der er nødvendige for at have veluddannede medarbejdere.

Commotio-indspilninger - en oversigt

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 1 februar 2018 - s. 6.

Commotio er et unikt musikværk, enestående på flere måder: Det er Carl Nielsens eneste store orgelkomposition, det har en særpræget formopbygning, og man kan næppe pege på et direkte forbillede. Den inspiration som oftest nævnes er 250 år gammel – den danskfødte Dieterich Buxtehudes præludier med deres vekslen mellem frit improvisatoriske og fugerede afsnit. Også Johann Sebastian Bach er blevet nævnt i denne sammenhæng; man har først og fremmest peget på ligheder mellem indledningen til Commotio og den store fantasi i g-mol, BWV 542.

Musik til gudstjenesten

Musik til 1. s. i fasten

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 1 februar 2018 - s. 20.

Salmer: (Valgt af præsten. Ved Sct. Hans Kirke er der altid kun to salmer i formessen, også når det er højmesse)

192 – Hil dig, frelser og forsoner
698 – Kain, hvor er din bror
Efter prædiken: 365 – Guds kærlighed ej grænse ved
Hvis dåb: 448 - Fyldt af glæde over livets under (før og efter dåben)
172 – Se, vi går op til Jerusalem

Besøg hos studerende på DKDM

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 1 februar 2018 - s. 21.

Tirsdag d. 28. november var DOKS’ formand og sekretariatsleder på besøg på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium for at møde de studerende på den kirkemusikalske linje. Bjørn Arberg indledte med at lytte til de studerendes oplevelser omkring den aktuelle sag om nedskæringer på konservatorierne, som har berørt undervisningen.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.