Redaktørens klumme

Randfænomen eller i tilværelsens centrum?

”Organister er lidt nogle randeksistenser”, hørte jeg en kollega sige. Det blev sagt med et drillende glimt i øjet, men at kirkemusikeren fører en slags nichetilværelse kan jo have sin rigtighed, når vi taler om kirkemusikkens og kirkemusikernes sparsomme tilstedeværelse i medierne og det offentlige rum.

Kirke og korsang i den nye folkeskole

Den nye skolereform lægger vægt på, at skolen skal række ud til lokale samarbejdspartnere. Det kunne f. eks. være kirken! Fredag d. 2. februar 2018 inviterer Folkekirkens Ungdomskor til kursus om korarbejdet i den nye skolevirkelighed i Enghave Kirke, Sønder Boulevard 120, 1720 København V.

Ny guide til teamsamarbejde i folkekirken

Stadig flere kirkelige arbejdspladser etablerer teams, hvor flere medarbejdere inden for samme fag skal samarbejde om opgaverne i kirken eller på kirkegården. En ny guide kan hjælpe sogne, der ønsker at danne et team, eller som allerede har et team.

Guiden er et resultat af et pilotprojekt: ”Kirkefunktionærers kompetenceudvikling i faglige team”, hvor man har arbejdet målrettet med udvikling af eksisterende teams. De erfaringer, som sognene har bi-draget med, er blevet omsat, så man med guiden i hånden har et godt redskab til at give et nyt team den bedst mulige start og skærpe samarbejdet og kompetencerne i allerede eksisterende teams.

Bag pilotprojektet og guiden står en styregruppe med repræsentanter fra Danmarks Kordegneforening, DOKS, Organistforeningen, Forbundet af kirke- og kirkegårdsansatte, 3F, Kirkeministeriet, Dansk Kirkemusiker Forening, Kompetencesekretariatet og Landsforeningen af Menighedsråd. Projektet er finansieret af FUSA – Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser – for midler afsat ved overenskomsten på det statslige område i 2015.

Hent guiden som en gratis pdf-fil på www.folkekirkenspersonale.dk

Ny cd: Orgelmusik af Per Nørgård

Det er nok et mindretal af landets organister, der har værker af Per Nørgård i fingrene. Men at Nørgårds musik nødvendigvis skulle være for svær for udøvende og lyttere blev dementeret med udgivelsen af Orgelbogen med korte, gudstjenesteegnede kompositioner på WH i 2015. Jens E. Christensen anmeldte samlingen i decembernummeret samme år. Nu har han indspillet den på orglet i Vor Frelsers Kirke, København, sammen med den monumentale Canon fra 1970.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.