Introitus - Franck, fagkonference og fremtidens DOKS’ere

Skrevet af Mikael Garnæs.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2022, s. 2

På forsiden ser du César Francks karakteristiske ansigt. Det er i år 200-året for hans fødsel, og det fejres overalt med koncerter, seminarer, workshops mm. Mange har benyttet anledningen til at tage hans værker op, og det er yderst forståeligt.

Francks orgelmusik er ikke blot værdifuld i sin egen ret, men dens betydning for udviklingen af den franske symfoniske orgeltradition kan dårligt overvurderes. Her i bladet bringer vi en artikel, hvor Knud Svendsen fortæller om César Francks liv, hans orgel i Sainte Clotilde, Paris, og hans særprægede, elskelige personlighed, der gjorde at han fik en stor skare hengivne elever.

I 2024 skal Danmark være vært for det Nordiske Kirkemusiksymposium, som finder sted i København 19.-22. september. Forberedelserne til det store træf for nordiske kirkemusikere gik i gang allerede kort efter afslutningen af det seneste symposium i Helsingfors, og styregruppen begynder nu lidt efter lidt at løfte sløret for nogle af de ting der skal foregå. Det er stadig muligt at foreslå emner, der skal indgå i symposiet, og styregruppen opfordrer til at man indsender ideer.

Endvidere kan du møde nogle af de nye studerende, der begynder deres kirkemusikalske uddannelse på landets tre konservatorier. Tre unge organister præsenterer sig selv og fortæller om deres ganske forskellige baggrunde. DOKS’erne er en broget skare, og det er næste generation også.

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.