Fagkonference for nordens kirkemusikere

Skrevet af Karin Schmidt Andersen.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2022, s. 8

 23. Nordiske Kirkemusiksymposium finder sted 19.-22. september 2024 i København. Siden det første symposium i 1933 har det været et mødested og en inspirationskilde for nordens kirkemusikere. NKS2024 bliver en konference for alle der arbejder professionelt med kirkemusik, og en begivenhed der vil demonstrere hvilken kraft og relevans kirkemusikken har i 2024. Mange facetter af organist- og kantorfaget vil blive inddraget, og der vil således være en bred faglig viden og inspiration at hente.

Symposiet vil finde sted i hjertet af København, med byens citykirker som ramme. Blandt øvrige samarbejdspartnere skal især Det Kongelige Danske Musikkonservatorium nævnes.

Torsdag d. 19. september åbnes symposiet officielt i musikkonservatoriets koncertsal. Der planlægges en festlig og spektakulær åbningskoncert. Man anbefales dog at ankomme allerede dagen før for at deltage i en af de ekskursioner symposiet udbyder, eller bare opleve København og nogle af byens mange kulturelle tilbud. Under selve symposiet vil der være et stort og righoldigt program bestående af koncerter, gudstjenester og seminarer med mulighed for at udvælge det, der har størst interesse og relevans for den enkelte symposiedeltager. Afslutningen bliver en festhøjmesse søndag formiddag i Københavns Domkirke. Her medvirker Københavns Drengekor, domorganist Hanne Kuhlmann, biskop Peter Skov-Jakobsen foruden nordiske kor og musikere fra symposiet samt ikke mindst en stor og velsyngende menighed af kirkemusikere.

I de nordiske lande er vi tæt forbundne gennem vores fælles historie, geopolitiske placering og rodfæstede folkestyre. Det viser sig tydeligt i disse år. NKS2024 bliver en vigtig begivenhed der vil bekræfte dette, og demonstrere at der gennem sproget, musikken og kirken er tætte familiære bånd mellem os. Danske kirkemusikere vil naturligvis sætte hinanden stævne i København, og det bliver fantastisk at byde venner og kolleger fra vore broderlande velkommen til nogle indholdsmættede dage.

Gå ikke glip af denne enestående begivenhed. Sæt kryds i kalenderen nu!


Der vil i det kommende år blive informeret om symposiet i takt med at programmet tager form. Fokusset vil være nordisk musik fremført af repræsentanter fra de fem respektive lande, og programudbuddet vil vise at kirkens musik er en levende proces, der, rodfæstet i traditionen, møder sin samtid.

Har du emner du kunne tænke dig skulle indgå i symposiet, så send en mail til styregruppen, der vil tage det med i sine overvejelser. Der er frist til udgangen af 2022 for indkomne forslag. Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Program:
18.9. Optakt til symposiet: Man kan med fordel ankomme dagen før symposiet begynder.
19.9. Symposiet åbner: Ekskursioner og åbningskoncert på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
20.-21.9. Symposiedage: Et rigt udbud af koncerter, gudstjenester og seminarer. Begyndende med morgenandagten i Vor Frue Kirke kl. 8 og afsluttende med natkirkearrangementer.
22.9. Festhøjmesse i Københavns Domkirke.

Sted: Københavns citykirker, herunder Vor Frue og Trinitatis, samt andre kirker i kort metro-afstand. Desuden Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og andre kulturinstitutioner.

Overnatning: Der vil blive et udbud af centralt beliggende hoteller i flere prisklasser.

Info: nks2024.dk. Hjemmesiden vil frem mod symposiet blive udbygget med relevant information.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.