Introitus

Skrevet af Mikael Garnæs.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 3, juni 2022, s. 2.

Efterklange fra et godt årskursus

I begyndelsen af maj kunne DOKS for første gang siden 2019 igen holde et årskursus med fuldt program over tre dage.

Det foregik i Aarhus, og tilslutningen var heldigvis (næsten) tilbage på niveauet fra før corona. For mange af deltagerne var det lidt af en forløsning, igen at kunne mødes med kolleger fra hele landet til erfaringsudveksling, fagsnak og socialt samvær. Som køer på græs efter en vinter i stalden, var kommentaren fra en af deltagerne. Lene Rasmussen fortæller meget mere om årskurset i sin reportage, og beretter om inspirerende koncerter, workshops og foredrag.

Det var dog værd at notere sig, at det i nogen grad var den ældre del af organiststanden, der mødte op. Som Bjørn Arberg humoristisk bemærkede, var der væsentligt flere, der interesserede sig for hans redegørelse for seniorordninger end for detaljerne omkring barselsorlov. Sådan har aldersfordelingen ganske vist traditionelt været på årsmøderne, men sådan behøver det ikke være. Undertegnede skulle selv opmuntres af en kollega i flere år, før jeg begyndte at komme til årsmøderne, og det er jo nok sådan noget, der skal til: Tag fat i yngre kolleger og fortæl dem, hvad de går glip af ved ikke at møde op til årsmøderne!

Bestyrelsens beretning, som blev præsenteret på generalforsamlingen, kan i sin helhed læses på DOKS’ hjemmeside. Her i bladet bringer vi nogle hovedlinjer fra beretningen, der fortæller om hvad DOKS har fokuseret på i det seneste år, herunder emner af nær relevans for den enkelte organist som dårligt psykisk arbejdsmiljø og efteruddannelse. Disse staccato-indspark kan måske lyde lidt abrupte, men der ligger problemstillinger bag hvert enkelt, som det er vigtigt at tage stilling til.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.