”Mit orgel er mit orkester”

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2022, s. 4

César Franck i 200-året for hans fødsel

Af Knud Svendsen, organist, exam. art.
Lidt poetisk kunne man måske sammenligne orgellitteraturen med en frodig underskov af betydelige komponister, men i skoven rager der store træer op, som kan have en tendens til at skygge for de mindre. Sådanne store stammer er ånder som Buxtehude, Bach, Couperin, Franck, Reger og Messiaen, og da det i år er 200 år siden César (Auguste Jean Guillaume Hubert) Franck kom til verden, er de følgende linjer viet til hans kunst og ære.

Fagkonference for nordens kirkemusikere

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2022, s. 8

 23. Nordiske Kirkemusiksymposium finder sted 19.-22. september 2024 i København. Siden det første symposium i 1933 har det været et mødested og en inspirationskilde for nordens kirkemusikere. NKS2024 bliver en konference for alle der arbejder professionelt med kirkemusik, og en begivenhed der vil demonstrere hvilken kraft og relevans kirkemusikken har i 2024. Mange facetter af organist- og kantorfaget vil blive inddraget, og der vil således være en bred faglig viden og inspiration at hente.

Musik til gudstjenesten - 20. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2022, s. 21

Anders Brunsholt Frederiksen, organist i Frederikskirken, Aarhus, fortæller om sine musikvalg

Frederikskirken i det sydlige Aarhus har et hybridorgel. Det oprindelige 21 stemmers A.C. Zachariassen-orgel, som har stået der siden kirkens indvielse, blev i 2015 udvidet med en række digitale stemmer, betalt af fondsmidler. Det har givet fine nye muligheder, fortæller Anders Brunsholt Frederiksen. ”Jeg bruger pibeorglet som kernen i klangen og supplerer med de digitale stemmer. Desuden er der også mange gode digitale solostemmer.”

DOKS’en ud af boksen - Lars Colding Wolf

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2022, s. 24

Cembaloet åbner nye muligheder

Lars Colding Wolf, organist ved Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, spiller cembalo og leder Ensemble Zimmermann
For Lars Colding Wolf begyndte karrieren med orglet og en kirkemusikalsk diplomeksamen, som han tog i 1995. ”Dengang var generalbas på cembalo et større bifag end i dag, og det interesserede mig allerede i studietiden.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.