Formanden har ordet

Skrevet af Karin Schmidt Andersen.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 4, august 2021

At mødes igen

Af Karin Schmidt Andersen, formand for DOKS
Efter en periode præget af forbud og restriktioner, der har føltes uendelig lang, bringer sommeren 2021 gensynsglæder og samvær mellem mennesker igen.

Mens disse linjer skrives er landet i fodboldfeber, og der har været lagt maksimalt pres på udenrigstjenesten for at danske fans kunne følge landsholdets EM-kampe på udebane. Herhjemme har der været en eufori, som jeg ikke mindes at have oplevet før. Det er befriende at se mennesker feste og være tæt på hinanden som det opleves i disse dage. Selv jeg, der faktisk ikke interesserer mig for fodbold, får et sug i maven, ved lyden af tusindvis af fans på stadion og foran storskærmene. Det er blevet bekræftet at mødet mellem mennesker er en stor del af fodboldoplevelsen. Med glæden følger dog en undren over de politiske prioriteringer der ligger til grund. Det må ikke glemmes at kultur- og kirkelivet stadig er begrænsede af restriktioner. Hvor jeg dog glæder mig til igen at se fyldte kirkebænke, tæt pakkede koncertsale, dansende mennesker på musikfestivaler og store kor der synger af fuld hals. Der er mange fester der venter på at kunne afholdes og fællesskaber der længes efter at kunne genoptages.
Men der er meget at glæde sig over denne sommer og meget at se frem til.
Tak til alle der mødte op til DOKS’ generalforsamling den sidste dag i maj. Personligt nød jeg at mødes med medlemmer og bestyrelsen, og det var bevægende at kunne deltage i en fælles gudstjeneste og synge sammen igen. Tak til Lasse Toft Eriksen og Treenighedskirken i Esbjerg for rammer og indhold. Læs om dagen andetsteds i bladet, og husk at referatet fra generalforsamlingen findes på hjemmesiden. Fra 2.-4. maj 2022 forventer vi at kunne mødes til et flerdages årskursus i Aarhus, som i de gode gamle dage før corona. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, det bliver en DOKS-fest!
DOKS’ bestyrelse ser frem til at samles på det nye sekretariat d. 20. august. Flytningen er godt overstået, og medarbejderne er ved at finde sig til rette i de nye kontorer. Når mødelokalet er færdigindrettet bliver det en god base for bestyrelsens arbejde. Onlinemøder er kommet for at blive, men vil aldrig fuldt overtage bestyrelsens mødeform. Den synergi der opstår når bestyrelsen samles, er en drivkraft i bestyrelsens arbejde vi ikke kan undvære.
Mange kolleger i Norden ser frem til at mødes i Helsingfors d. 26.-29. august. Vi håber og forventer at der fortsat er lempelige rejsemulighederne mellem Danmark og Finland, så det er muligt for alle at deltage. Fem år er der gået siden sidste Kirkemusiksymposium, da det planlagte NKS2020 som bekendt måtte udsættes et år. Der er åbent for tilmeldinger frem til 15. august.
Kirkefunktionærernes formandskreds mødes jævnligt, men også her er det meget længe siden alle har været til stede i samme lokale. Det ser ud til at kunne ske til september i forbindelse med at det er lykkedes at få et møde i stand med kirkeministeren. Her vil samtlige ni formænd møde op og fremlægge fælles synspunkter på de udfordringer folkekirkens tostrengede struktur giver for de ansatte. Det handler om forhandlingsret, medarbejderindflydelse og arbejdsmiljø. Der har været arbejdet på at få et møde i stand siden før coronanedlukningen, så der er tilfredshed over at formændene kan få ministeren i tale på vegne af 8.000 kirkefunktionærer.
Til sidst, men ikke mindst, skal nævnes at bestyrelsen planlægger at afholde en række regionale møder i efteråret, hvor vi ser frem til en god dialog med medlemmerne landet over. DOKS er ikke nogen stor forening, men ikke desto mindre er det vigtigt at sikre en tæt kontakt mellem organisationen og medlemmerne. Som erstatning for to aflyste årskurser ser jeg meget frem til at komme rundt i landet og mødes med medlemmerne. Her vil DOKS fremlægge nogle aktuelle emner der har høj prioritet, og ikke mindst har vi brug for at lytte til medlemmernes synspunkter og erfaringer. Hold øje med medlemsmail og div. elektroniske opslag, her vil datoer og steder snarest blive meldt ud.
God sommer og på snarligt gensyn.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.