Introitus - Nordisk Kirkemusiksymposium i Helsingfors

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 4, august 2021

I dette nummer sætter vi fokus på det kommende nordiske kirkemusiksymposium, der finder sted i Helsingfors 26.–29. august. Peter Peitsalo, lektor ved Sibelius-Akademiet, giver en introduktion til den kirkemusikalske situation i Finlands evangelisk-lutherske kirke, der på en række områder ligner den danske, men som også er markant anderledes.

Kirkemusik i Finland: En situationsbeskrivelse

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 4, august 2021

Af Peter Peitsalo, doktor i musik, lektor ved faggruppen for kirkemusik og orgel, Sibelius-Akademiet, Kunstuniversitetet i Helsingfors

Formålet med denne artikel er at give en kortfattet beskrivelse af den kirkemusikalske situation i Finlands evangelisk-lutherske kirke op til det nordiske kirkemusiksymposium i Helsingfors den 26.–29. august 2021.

Klumme - Aux Champs-Élysées… et år i Paris

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 4, august 2021

Af Lars Fløe, organist i Egå Kirke

Gennem århundreder har kunstnere søgt til Paris for inspiration og kulturel dannelse, og ligeledes har danske organister gennem årtier søgt lærere som Langlais, Litaize, Marie-Claire Alain, Susan Landale, Daniel Roth, Sophie-Véronique Choplin, Latry m.fl. En af de nuværende stjerner på lærerhimlen i Paris er Éric Lebrun, som jeg selv havde den ære at studere hos i 2017-18.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.