Udskiftning i bestyrelsen

Skrevet af Susanne Krog Thesbjerg og Philip Schmidt-Madsen.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 3, juni 2021, 11

Tiltrædende bestyrelsesmedlem: Susanne Krog Thesbjerg

Susanne Krog Thesbjerg har været organist ved Sankt Hans Kirke i Odense siden 2013 og tillidsrepræsentant siden 2015. Susanne er kandidat fra DKDM i 2013 og kandidat i korledelse fra SDMK i 2017.

Jeg har altid værdsat det kollegiale samarbejde og fællesskab højt i mit virke som organist, og derfor er det en stor glæde at blive opfordret til at stille op til DOKS’ bestyrelse, hvor jeg håber at kunne bidrage på bedste vis til det allerede meget gode arbejde der varetages af bestyrelsen.

Jeg har siden 2013 været ansat ved Sankt Hans Kirke i Odense. Sankt Hans Kirke er beliggende midt i Odense, og er præget af en meget stor søndagsmenighed med op mod 200 besøgende på almindelige dage.

Her er et rigt koncertliv, hvor vi gerne opfører de store kirkemusikalske værker, hvilket er muligt takket være de mange dygtige musikere vi har i byen, herunder også et konservatorium. Sankt Hans Kirke er velsignet med et meget dygtig kantori der varetager højmesser på højt niveau, såvel som disse koncerter, og det er altid en stor glæde og inspiration at samarbejde med unge konservatoriestuderende, der står på springet til deres videre karriere.

Jeg har gennem de sidste fem år etableret både spire- og drengekor ved kirken. Et sjovt og givende arbejde, hvor der hver uge pibler mange børn og unge gennem kirke og hus. Jeg har lært alt om Fortnite og bordfodbold, alt imens jeg forsøger at kvittere med musikalsk viden og store sangoplevelser.

Nu glæder jeg mig så til at tilføje et nyt kapitel på mit cv, nemlig bestyrelsesarbejdet, og tager forventningsfuldt og ydmygt udfordringen op.

Afgående bestyrelsesmedlem: Philip Schmidt-Madsen

Philip Schmidt-Madsen har været organist i Sct. Matthæus kirke siden 2012 og bestyrelsesmedlem i DOKS 2016-2021.

Som tillidsrepræsentant fra 2014-2017 havde jeg allerede fået interesse og kendskab til DOKS’ bestyrelsesarbejde, og i 2016 blev jeg opfordret til at stille op til bestyrelsen - jeg havde vist gjort mig bemærket med en kommentar om DOKS’ uddannelsespolitik på generalforsamlingen året før!

Det har været seks utroligt spændende og lærerige år i bestyrelsen, heraf 5 år som kasserer. Fra start af har især det uddannelsespolitiske haft min interesse, og det var derfor naturligt at jeg i alle årene har repræsenteret DOKS i bestyrelsen for Sjællands Kirkemusikskole. Her har navnlig det fælles visionsarbejde og skolernes funktion som naturlige fødekæder til konservatorierne haft min bevågenhed. Som konservatorielærer har jeg samtidig sørget for at holde DOKS’ bestyrelse så velorienteret som muligt, for at vi på bedste vis har kunnet bakke op om konservatoriernes til tider hårde kampe mod besparelser og forringelser i uddannelserne.

Bestyrelsesarbejdet falder naturligt i to grupper: det standsmæssige og det fagpolitiske. Om end de to områder har mange sammenfald. Revitaliseringen af Organistbladet med nyt layout og flere standsmæssige inputs har været en landvinding i ønsket om at fastholde bladets berettigelse mange år frem i tiden. Den største fagpolitiske sejr er dog uden tvivl forankringen under AC’s fællesoverenskomst og overenskomstdækningen af bachelorerne. Et resultat der uden tvivl vil få afgørende betydning for de kommende generationer af DOKS’ere.

Bestyrelsesarbejdet har også haft den gevinst at lære kolleger at kende, som man ellers ikke var kommet så tæt ind på livet af. Der har i alle årene været en god stemning, livlige og frugtbare diskussioner og ikke mindst følelsen af, at vores indsats har gjort en forskel. Jeg kommer til at savne at være en del af maskineriet, men jeg glæder mig over, at så mange kompetente og dygtige kolleger sidder med ved bordet.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.