Klumme - QR-præsentationer af kirkens musikliv

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2021, s. 9

Af Christian Kampmann Larsen, organist I Sct. Peders Kirke, Næstved

Roskilde stift markerer i år sit 1000-års jubilæum, og i den forbindelse har man naturligvis gjort sig nogle tanker om, hvorledes dette skulle fejres. Næstved-organisterne holdt i den anledning et møde, hvor det aftaltes at vi gerne ville deltage.

Vi starter på konservatoriet

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2021, s. 16

Clemens Christian Balk-Møller (f. 1998) begynder på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
Jeg kommer fra en musikalsk baggrund og har spillet musik, fra jeg var fem-seks år gammel. Jeg spillede trompet i Tivoligarden og på Køge MGK, men mistede gejsten for instrumentet omkring afslutningen af gymnasiet. Kort efter blev jeg opfordret til at lære at spille orgel og søge optagelse på kirkemusikskolen af en familieven. Det ene tog det andet, og nu skal jeg starte på DKDM med orgel som hovedfag.

Musik til gudstjenesten

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2021, s. 17

21. søndag e. Trinitatis, 1. tekstrække

Erik Lauge Mikkelsen, organist ved Sankt Nikolai Kirke, Nakskov, fortæller om sine musikvalg
Den 9. oktober kan Erik Lauge Mikkelsen fejre 25-års jubilæum som organist ved Sankt Nikolai Kirke. Han fortæller, at det i første omgang var kirkens meget fine P.G. Andersen-orgel fra 1968, der fik ham til at søge til Lolland. Det er et alsidigt instrument, hvor Bach, Buxtehude og Mendelssohn klinger særlig godt. Erik arbejder i øjeblikket på at skaffe midler til at få orglet renoveret og installere et setzer-anlæg.

Anmeldelse - Det Danske Orgelselskabs 50-års jubilæumspublikation

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2021, s. 18

Det Danske Orgelselskab 1970-2020. Slotsforlaget

Orglet – dette langtidsholdbare og kulturbærende musikinstrument med sin ældgamle historie er langt mere end blot et nødvendigt arbejdsredskab. Passion, fascination, livsstil – det er nogle af de ord, som vi som organister ynder at knytte til vort herlige instrument. Og netop langtidsholdbarhed kendetegner også Det Danske Orgelselskab, der i 2020 kunne fejre 50-års jubilæum. Foreningen lever den dag i dag i bedste velgående, og jubelåret fejres – ikke mindst med en ekstravagant udgivelse - genstanden for denne anmeldelse.

Anmeldelse - Veldrejet jødisk orgelmusik

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2021, s.20

Prayer of Remembrance
Music by Jewish composers for organEdited by Bella and Semjon Kalinowsky Strube Edition 3607, 44 sider
Kan bestilles på strube.de Pris 25 Euro

Orgelmusik af jødiske komponister til brug i synagogen udgør en niche i repertoiret fra det 19. århundrede og frem til i dag. Det er centreret omkring Tyskland, hvor orglet vandt frem i de såkaldte reformsynagoger fra begyndelsen af 1800-tallet.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.