Udskiftning i DOKS' bestyrelse

Skrevet af Klaus Viggo Jensen og Anders Gaden.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2020

Afgående bestyrelsesmedlem: Klaus Viggo Jensen

Klaus Viggo Jensen har været organist i Ringkøbing Kirke siden 2002 og bestyrelsesmedlem i DOKS 2013-20.
Jeg blev opfordret til at stille op til bestyrelsen i 2013, og det har været spændende. DOKS har en utrolig velfungerende bestyrelse. Jeg har lært meget om god mødeskik, sagsbehandling og udvalgsarbejde, hvor alle bliver hørt, men der også bliver taget beslutninger. Formand og sekretariatsleder gør det daglige arbejde, men er meget inkluderende, hvilket er med til at det er så givende at være med i bestyrelsen. Man ved hvad der sker, og der bliver brugt tid på at fremlægge sagerne for resten af bestyrelsen.

Den første opgave jeg påtog mig var at være bestyrelsens bindeled til Eva-Marie Olesen, som redigerede 10. udgave af Organistbogen. Det var et arbejde, der skulle gøres færdigt, og der skulle træffes mange beslutninger, især i lyset af at der ikke længere var noget der hed DOKS-stillinger. Det var et spændende, men tidskrævende arbejde. Da Organistbogen blev færdig i 2014, var det projektet med at lægge materialet ud på DOKS’ nye hjemmeside der stod på programmet. Der var jeg nok den der tog størstedelen af arbejdet. Ambitionen er, at den skal holdes løbende opdateret, og det fortsætter jeg med, også nu hvor jeg er trådt ud af bestyrelsen. Vi gør meget ud af, at det der står i Organistbogen er rigtigt, og at den er grundig med mange præcise tekniske detaljer. Det er den eneste offentligt tilgængelige online-beskrivelse vi har, og derfor synes jeg det er vigtigt at bevare den. En ting vi desværre ikke har ressourcer til at ajourføre er hvem der er organist hvor.
Det er især den lange transporttid der gør, at jeg stopper i bestyrelsen. Jeg har en stilling med to kor og tre præster, er medarbejderrepræsentant og sidder i gudstjenesteudvalget i Ribe Stift, så jeg kommer ikke til at kede mig. Tiden i DOKS’ bestyrelse har for mig været et meget godt eksempel på, hvordan godt bestyrelsesarbejde kan være.


Tiltrædende bestyrelsesmedlem: Anders Gaden


Anders Gaden har været organist i Helligåndskirken i Aarhus siden 1995 og tillidsrepræsentant i DOKS siden 2000.
Efter rigtig mange år som tillidsmand i DOKS blev jeg meget glad for opfordringen til at stille op til DOKS’ bestyrelse. Jeg har altid sat stor pris på den kontakt jeg har med kollegerne i stiftet gennem mit tillidsmandsarbejde, og synes fortsat at det er spændende at hjælpe hvor jeg kan med konfliktløsning, stillingsberegninger og lønforhandlinger. Det arbejde fortsætter jeg med i Aarhus Stift.
Nu glæder jeg mig utroligt meget til at blive en del af arbejdet med at fastholde og forbedre vores arbejdsforhold på et mere overordnet plan i bestyrelsen, og ikke mindst være med til at synliggøre det spændende arbejde der udføres af DOKS-organister rundt omkring i det kirkemusikalske landskab.
Der er helt klart forandringer på vej i folkekirken på flere områder, også på musikkens. Jeg tror DOKS har en stor udfordring her med at formidle vigtigheden af de musikalske kerneopgaver i kirken, og samtalen om hvordan det kan gøres ser jeg frem til at deltage i.
I år kan jeg fejre mit 25-års jubilæum i Helligåndskirken i Aarhus. Her er der en meget levende og aktiv menighed som hver søndag fylder kirken med sang. Gode kolleger og naboorganister gør min hverdag både dynamisk og spændende. Nu glæder jeg mig til at kunne tilføje en ekstra dimension til mit arbejde som medlem af DOKS’ bestyrelse.

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.