Mini-årskursus i København

Skrevet af Mikael Garnæs.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 4, august 2020, s. 4

Hvis du var blandt de mange, der var skuffede over aflysningen af DOKS’ årskursus i Esbjerg i april, er der trøst at hente: Fredag d. 4. september kl. 11.00-21.00 afholder DOKS et mini-kursus inklusive den generalforsamling, der ifølge vedtægterne skal afholdes, i København. Den udformes som en faglig inspirationsdag med musikandagt, oplæg, generalforsamling og koncert, hvor man kan hente inspiration og få viden om højaktuelle emner, der berører medlemmerne og DOKS lige nu. Desuden vil man som altid få lejlighed til at mødes med kolleger og bestyrelsen. Alle punkterne på programmet foregår centralt, tæt på Nørreport St.

Der indledes med musikandagt i Reformert Kirke, hvor sognepræst ved Trinitatis Kirke Erik Høegh-Andersen er liturg og prædikant, og professor Sven-Ingvart Mikkelsen sidder ved kirkens Köhne-orgel fra 1878, med 20 stemmer det største bevarede orgel fra Daniels Köhnes værksted. Efter frokost går turen til Bethesda på Israels plads, hvor er der oplæg ved forhandlingsleder i AC, Sofie Nilsson, fulgt af sidste nyt fra sekretariatsleder Bjørn Arberg i den traditionsrige ”Bjørnetime”.

Kl. 14.00 er der generalforsamling, fulgt af koncert i Trinitatis Kirke, hvor Arvo Pärts ”Berliner Messe” er hovedværket. Den findes i flere udgaver, men vi skal høre den oprindelige version for kor og orgel, som Pärt skrev til de katolske kirkedage i Berlin i 1990. På programmet står desuden vokal- og orgelmusik af bl.a. Heinrich Schütz med udgangspunkt i kirkens italienske barokorgel. De medvirkende er de 10 sangere i Trinitatis kirkes professionelle kor og Søren Christian Vestergaard som dirigent.

Der vil naturligvis blive taget alle nødvendige forholdsregler for at sikre afstand og sikkerhed, og det er derfor nødvendigt at tilmelde sig på forhånd, også til generalforsamlingen.
Prisen for deltagelse i mini-årskurset er kr. 1.000. Deltagelse i generalforsamlingen alene er gratis, men forhåndstilmelding nødvendig.

Program for dagen

 • Kl. 11: Musikandagt i Reformert kirke, Gothersgade 109. Liturg og prædikant: Erik Høegh-Andersen, sognepræst Trinitatis kirke, København. Ved orglet: Sven-Ingvart Mikkelsen
 • Let frokost
 • Oplæg ved Forhandlingsleder i AC, Sofie Nilsson. Bethesda, Israels Plads
 • Sekretariatsleder, Bjørn Arberg informerer om sidste nyt i den traditionsrige ”Bjørnetime”. Bethesda, Israels Plads
 • Kl. 14: 14.00 Generalforsamling. Bethesda, Israels Plads
 • Koncert i Trinitatis kirke, Købmagergade: Arvo Pärt ”Berliner Messe”- for kor og orgel. Desuden vokal- og orgelmusik af bl.a. Heinrich Schütz med udgangspunkt i kirkens italienske orgel. Trinitatis kirkes professionelle kor, 10 sangere, og Søren Christian Vestergaard som dirigent
 • Kl. 18.30: Middag, slut ca. 21.00

Pris: kr. 1.000
Tilmelding til mini-årskurset senest den 8. august. på www.doks.dk

Generalforsamling

Generalforsamling i Dansk Organist og Kantor Samfund fredag d. 4. september kl. 14.00 i Bethesda, Israels Plads/Rømersgade 17, 1362 København K.

Dagsorden:

 1. Valg af stemmetællere
 2. Valg af dirigent
 3. Bestyrelsens beretning over det forudgående foreningsår fremlægges til godkendelse
 4. Årsrapport over det forudgående regnskabsår forelægges til godkendelse
 5. Fastsættelse af kontingent, eventuelt indmeldelsesgebyr og eventuelt genindtrædelsesgebyr
 6. Indkomne forslag fra bestyrelsen og/eller medlemmer
 7. Valg til bestyrelsen
 8. Valg af 2 aktive medlemmer til kritiske revisorer samt 2 aktive medlemmer til revisorsuppleanter
 9. Valg af ekstern revisor, der skal være statsautoriseret revisor eller registreret revisor
 10. Valg af 2 medlemmer til DOKS´ Legatbestyrelse og Udvalget til fordeling af kollektive rettighedsmidler
 11. Eventuelt

p.b.v.
Karin Schmidt Andersen
formand
Tilmelding for generalforsamlingen senest den 28. august på www.doks.dk

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.