Nyt fra konservatorierne

Skrevet af Sven-Ingvart Mikkelsen, Mikkel Andreassen, Ulrik Spang-Hanssen.

Se artiklen, som den blev trykt i Organistbladet nr. 5, oktober 2019, s. 18

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

På DKDM har vi netop budt velkommen til 7 nye studerende, fem på bachelor, én på orgel-kandidatlinien og én i solistklassen.

Udover den almindelige undervisning byder semestret på en række spændende arrangementer i form af

  • faggruppeseminarer, hvor vi går i dybden med forskellige specialemner
  • masterclasses, - i oktober vil den italienske organist Claudio Astronio undervise ved det italienske barokorgel i Trinitatis Kirke, og i november vil Eric Lebrun fra Paris undervise ved Cavaillé-Coll orglet i Jesuskirken
  • solistkoncerter med solistklassestuderende, heriblandt David Bendix Nielsens debutkoncert den 31. oktober i konservatoriets koncertsal
  • studiekoncerter på konservatoriet og i forskellige kirker. Ved Kulturnatten i København den 11. oktober vil man kunne høre orgelstuderende fra DKDM optræde i Reformert Kirke, Garnisonskirken, Christiansborg Slotskirke og i DR-koncertsalen

I dagene 15.-17. november arrangerer DKDM en talent-camp for unge organister, der afholdes sideløbende med en MGK-camp, og henvender sig derfor fortrinsvis til unge musikere mellem 15 og 25 år, som overvejer at søge ind på konservatoriet. Organisterne vil blive undervist af Katrine I. Kristiansen og undertegnede.

Planlægningen af den næste ”Copenhagen International Organ Festival” er allerede i fuld gang, selvom festivalen først finder sted om godt et år, 5.-8. november 2020. Her vil man blandt meget andet fejre færdigrenoveringen af det store koncertsalsorgel.
Sven-Ingvart Mikkelsen

Syddansk Musikkonservatorium

På Syddansk Musikkonservatorium har studieleder Mikkel Andreassen netop fået den endelige godkendelse af en ansøgning om tildeling af timer til udarbejdelse af en “Lærebog i udformning af liturgisk spil med afsæt i det 20. og 21. århundredes harmonik og formsprog”. Materialet skal udarbejdes i samspil med konservatoriets orgelstuderende, og forventes færdiggjort inden udgangen af august 2020.

Lørdag d. 5. oktober inviterer vi studerende fra Løgumkloster Kirkemusikskole på besøg, og de vil i løbet af dagen blive introduceret til koncertsalsorglet, høre minikoncerter, overvære undervisning af konservatoriets orgelstuderende og selv få mulighed for at blive undervist.
Mikkel Andreassen

Det Jyske Musikkonservatorium

Efteråret 19 byder på ikke færre end tre debutkoncerter, nemlig Louise Boll søndag d. 29/9 kl. 15, Jonas Hellesøe søndag d. 13/10 kl. 15 og sidst Lars Fløe søndag d.17/11 kl. 17, alle på Klais-orglet i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus.

Endvidere glæder orgelgruppen sig som sædvanlig til at tage på studietur i uge 43. Denne gang bliver vi dog undtagelsesvis indenlands, idet turen går til Sønderborg, hvor vi skal arbejde med professor Jens Wollenschläger fra Evangelische Hochschule für Kirchenmusik i Tübingen. Orglet i Dorothea-kapellet på Sønderborg Slot er restaureret af Mads Kjersgaard, og er eminent til orgelmusik før 1650. Gæster er velkomne.
Ulrik Spang-Hanssen

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.