Salmedatabasen

En ny og ambitiøs hjemmeside har set dagens lys: http://www.salmedatabasen.dk/, som er en netbaseret samling af salmer, både gamle og nye, der vises med tekst, node og lyd. Den har til formål at gøre det nemt at finde og hente nye salmer, og vil desuden gøre det lettere at orientere sig blandt salmerne i Den Danske Salmebog. Desuden skal den være et redskab til at parre salmedigtere og –komponister.

”… fordi den gør menneskene muntre”

Martin Luther og musikken

Af Johannes Schilling, professor i kirkehistorie ved Christian-Albrechtsuniversitetet i Kiel, præsident for det tyske Luther-selskab

Martin Luther elskede og ærede musikken. Han sang og spillede på lut, og han mente, at den himmelske kunst havde muligheden for at gøre menneskene glade og føre dem til troen. Musik kan give trøst og holde Djævelen borte, det var reformatoren sikker på. En kort indføring i Luthers musikopfattelse som den kommer til udtryk i tre breve.

Nye cd’er

Juleaften i Haderslev Domkirke
Haderslev Drenge-mandskor under ledelse af domorganist Henrik Skærbæk Jespersen og med Kristian Lumholdt som akkompagnatør står for denne cd med julemusik, som dokumenterer det fine korarbejde ved domkirken.

Kirkemusikkens Dag 2017

Torsdag d. 22. juni indbyder Sjællands Kirkemusikskole i samarbejde med DOKS, Organistforeningen, Dansk Kirkemusikerforening og Haslev Kirke til den årlige Kirkemusikkens Dag på Emmaus galleri og kursuscenter i Haslev.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.