På besøg i sangstationen

Haderslev Drengekor i procession på vej ind i Domkirken Foto: Frederik Skovby

Klos op ad den imposante Haderslev Domkirke ligger en nedlagt brandstation. I porten, hvor udrykningskøretøjerne tidligere kørte ind og ud, er der nu panoramaruder, så forbipasserende kan følge med i hvad der sker indenfor. Og der er livlig aktivitet i lokalerne, for i dag har korsang erstattet udrykningssirenerne. Domkirken har overtaget bygningen og gjort den til centrum for sine mange kor og korskoler. Bygningen er omdøbt til ”Sangstationen”.

Anmeldelse - En smuk og iderig Lutherrose

Lutherrosen. 17 salmer med musik af Philipp Faber, Merete Wendler, Merete Kuhlmann, Michael Bojesen, Jakob Lorentzen og Bo Gunge. FUK / Forlaget Mixtur. Salmebog kr. 49,-, Melodisamling kr. 149,-, Antologi for ligestemmigt kor kr. 199,-, Antologi for blandet kor kr. 199,-, Antologi med tekster til Lutherrosen kr. 199,-

Lutherrosen er udgivet i anledning af 500-året for reformationen og består af 17 salmer, melodisamling til 17 salmer, antologi for ligestemmigt kor, antologi for blandet kor og antologi med tekster til Lutherrosen. Projektet er udgivet af Folkekirkens Ungdomskor (FUK), og blevet til på initiativ af rektor for Sjællands Kirkemusikskole Ole Brinth. Det er støttet af Præsidiet for Reformationsjubilæet og Folkekirkens Fællesfond, og har forord af FUK’s formand, biskop Marianne Christiansen, Haderslev.

Debat - Koralbogen – epilog

Af Jørgen Ellegaard Frederiksen, organist ved Bagsværd Kirke

Efter anmeldelsen af Koralbogen i forrige nummer havde jeg håbet på at kunnet finde en vej ud af moradset for vores grundstødte Koralbog. Men jo mere jeg har gravet mig ned i sagen, des mere deprimerende er det blevet.

Efter mange timers studier og samtaler bliver min konklusion af det samlede koralbogsforløb derfor:

Alle implicerede parter bærer skylden for resultatet. Der findes ingen vindere - kun tabere.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.