Debat - Jeg skal forpligtes

Skrevet af Per Nedergaard Hansen.

Af Per Nedergaard Hansen, organist ved Lindeskovkirken, Nykøbing Falster

Hvad skal jeg gøre for, at der i fremtiden uddannes organister?

Jeg skal ved lov forpligtes. Jeg skal forpligtes på at undervise i orgelspil, at uddanne mig i at undervise i orgelspil, at levere et bestemt antal orgelelever over en bestemt periode til kirkemusikskole og musikkonservatorium.

Jeg skal være tryg ved, at menighedsrådet forpligtes på at meddele i et stillingsopslag, at orgelundervisning er en forpligtelse for den ansatte. Musikskoler skal forpligtes på at ansætte den lokale organist som underviser i orgelspil. Jeg skal forpligtes på at vedligeholde og udbygge mine kompetencer med at undervise i orgelspil. Jeg skal som orgelstuderende på kirkemusikskole og musikkonservatorium uddannes i at give orgelundervisning. Orgellæreren på kirkemusikskolen og musikkonservatoriet skal forpligtes på at vedligeholde og udbygge sin uddannelse i at give orgelundervisning.

 

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.