Kort nyt

Skrevet af Mikael Garnæs.

Ny tværfaglig korlederuddannelse

MSJ 03 - 023Anne Rosing Instituttet tilbyder fra januar 2015 en ny korlederuddannelse. Den forestås, foruden af den internationalt anerkendte sangpædagog og talelærer Anne Rosing, af professor i korledelse Morten Schuldt-Jensen og psykoterapeuten Marianne Miravet Sorribes, der er specialist i ledelse.

 

”Jo mere samvittighedsfuld man er som kordirigent, jo større er risikoen for at få komplekser,” siger Morten Schuldt-Jensen. ”Vi vil gerne hjælpe korlederne med at lave en analyse af deres situation og give dem nogle overskuelige redskaber til at komme videre”.

 

En kordirigent står over for konkrete krav inden for mindst tre - traditionelt betragtet „bløde“ - fagområder: Direktionsteknik, sangteknik og anvendt psykologi/personaleledelse. I det eksisterende uddannelsessystem kan tilstrækkelige kompetencer i disse enkeltdiscipliner kun opnås ved at tage tre forskellige uddannelser på henholdsvis konservatorier og universiteter.

 

Lærerne har på forhånd afstemt analyseredskaber, terminologi og mål og satser på, gennem en mangfoldighed af synergieffekter, at videregive et helhedssyn på korledelse som kunstnerisk fag og håndværk. Da der også gives individuel coaching, vil deltagerne konstatere en hurtig forbedring af deres personlige færdigheder inden for alle tre områder.

 

Undervisningen finder sted på Anne Rosing Instituttet, Hellerup, og strækker sig over i første omgang 2 forlængede weekender og et intensivt forløb af 4 dages varighed: 16.-18. januar, 20.-22. marts og 24.-27. juni 2015. Der kan maksimalt deltage 6 kursister.

 

Detaljerede oplysninger om undervisningens indhold og tilrettelæggelse, pris, optagelsesbetingelser og tilmelding på instituttets hjemmeside: http://www.anne-rosing.org

 

Orgelsamlingen i Sct. Andreas Kirke lukker

SctAndreas009Samlingen på 7 historiske landsbykirkeorgler, der er opstillet i Sct. Andreas Kirke i det indre København, er blevet opsagt pr. oktober 2016, fordi Vor Frue Kirkes menighedsråd vil have frie hænder til at udleje eller sælge hele bygningen til ikke-kirkelige formål.

 

André Palsgård, formand for orgelsamlingens bestyrelse, fortæller, at man har besluttet at stoppe koncerterne allerede i april 2015. Det tager tid at nedtage orglerne, hjemtage nogle af dem for at benytte lejligheden til småreparationer, opstille, intonere og stemme orglerne, da det skal foregå med et orgel ad gangen.

 

”Opbevaring af adskilte orgler er livsfarligt for orglerne, der kan blive udsat for hærværk, fugt, borebiller og svind. Den slags har flere af orgelsamlingens orgler været udsat for i rigeligt omfang”, siger André Palsgård.

 

Den resterende tid indtil udflytningen af samlingen skal derfor bruges til at finde et nyt hjem til samlingen og til de lige så mange andre historiske landsbykirkeorgler, der aldrig er blevet opstillet.

 

De sidste tre koncerter på orgelsamlingens instrumenter bliver på tirsdage kl. 19.00: 3. februar (Yuzuru Hiranaka), 10. marts (Willy Egmose) og 21. april (Dan Kær Nielsen og Aeji Choi).

 

www.orgelsamling.dk

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.