Årskursus i Køge, maj 2019

Skrevet af Poul Skjølstrup Larsen, Bente Hogrefe Nielsen og Christina Beltoft Mortensen (DOKS' stævneudvalg).

Vi ses i Køge

DOKS glæder sig over, at det både traditionsrige og stadigt fornyende Årskursus hvert år har så stor opbakning og tilslutning fra medlemmerne, og det er med denne forvisning, at bestyrelsen byder velkommen til Hotel Comwell Køge Strand, som danner rammerne for DOKS’ Årskursus d. 6.-8. maj 2019.

Årskurset er der, hvor man henter inspiration ved gudstjenester, koncerter og workshops. Mange organister kan i det daglige føle sig som små øer i det kirkemusikalske landskab, men her har man mulighed for faglig sparring med kolleger fra hele landet.

Til det kommende Årskursus skal vi opleve kirkeministeren, ”Bjørne-timen”, gudtjeneste, kormusik, orgelmusik, paneldiskussion, nodeudstilling, "DOKS'en ud af boksen" og en hel del mere.

Mandag eftermiddag starter vi, sædvanen tro, med besøg fra Kirkeministeriet. Herefter vil den altid veloplagte Bjørn Arberg orientere om nyt fra sekretariatet og svare på spørgsmål fra medlemmerne. Før middagen indtages, skal vi til gudstjeneste i Køge Kirke med organist Anne Kirstine Mathiesen og kirkens ungdomskor. Ved gudstjenesten bliver der benyttet forspil og ledsagesatser af Leif Kayser, som i 2019 ville være fyldt 100 år.

Aftenens koncert i Vejleå Kirke i Ishøj kommer ligeledes til at stå i Leif Kaysers tegn med orgel- og kormusik. Hans produktion af orgelværker og kirkemusik er både omfattende og på mange måder krævende. På stævnet vil ny-udgivelsen af samtlige Kaysers orgelværker være til salg – nu uden C-nøgler.

Tirsdag formiddag bliver der paneldiskussion omkring de nye salmer og hvad de bidrager med. Her vil blive rig mulighed for at diskutere for og imod. Tirsdag eftermiddag holdes den årlige generalforsamling og dagen afsluttes med festmiddag.

Onsdag formiddag skal vi høre Søren Ulrik Thomsens foredrag “Pro Ecclesia – forsvar for gudstjenesten” (Pro Ecclesia, latin: ”For kirken”). »Jeg elsker den lutherske højmesse og krymper mig, hver gang den kritiseres af mennesker, der mener, at folk ville strømme til kirke, hvis bare gudstjenesten blev lavet om«, siger digteren Søren Ulrik Thomsen, som  vil fortælle om, hvordan han begyndte at gå i kirke og langsomt fik øjnene op for rigdommen i gudstjenesten, hvis forskellige aspekter han vil gennemgå. Foredraget rummer desuden udblik til andre kirkesamfunds gudstjenester, som forfatteren har besøgt på sine rejser rundt omkring i verden, ikke mindst i USA.”

Formiddagskoncert med Vibeke Astner, Anne Kirstine Mathiesen og David Lau Magnussen. Herefter er der frokost, og vi siger farvel og tak for denne gang.

Prisen er i år 4700 kr. Der er en lille prisstigning i forhold til tidligere år, men p.gr.a. stigende hotelpriser, er vi nødt til at øge deltagerprisen. Du kan søge dit menighedsråd om tilskud til at deltage.

Vel mødt i Køge! Vi glæder os til at se Jer!

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.