Sådan læser du de nye lønsedler

Sekretariatet modtager en del henvendelser vedrørende de nye lønsedler, som genereres i KMD -løndata. KMD overtog folkekirkens lønadministration pr. 1. januar, og skiftet har givet anledning til en del problemer. Kirkeministeren oplyste på DOKS' årsmøde, at der arbejdes på højtryk for at eliminere problemerne.

Lønsedlerne i det nye system ser væsentligt anderledes ud end tidligere. Via nedenstående link kan du se ministeriets forklaring på lønsedlerne:

Forstå lønsedlen

En del tjenestemandsansatte medlemmer efterlyser det pensionsbidrag på 18 % af lønnen, som tidligere fremgik af lønsedlen. Bemærk dog, at tjenestemandspensionen ikke er en opsparingspension, men en pensionsret til månedlige udbetalinger resten af livet, når man pensioneres, udregnet efter pensionsanciennitet og slutløn. Pensionen udbetales fra fællesfonden.  Kirkeministeren besluttede for en del år siden, at den enkelte kirke skulle indbetale et bidrag til fællesfonden, en %-del af skalalønnen, som kom til at figurere på den enkeltes lønseddel. 

Dette bidrag fremgår indtil videre ikke af lønsedlen efter overgang til det nye lønsystem pr. 1. januar. Det ændrer dog ikke på din ret til tjenestemandspension, bidraget fra menighedsrådet til fællesfonden er alene en administrativ regel mellem KIMI og rådet. Du optjener derfor fortsat pensionsret, indbetalinger eller ej.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.