Folkekirkens Ungdomskor fylder 50 år i 2018 – og vi ønsker os en ny sang om at synge! Vil du skrive den?

Det er skønt at synge – og på en forunderlig måde er det særlig skønt at synge om at synge. Eksemplerne er mange lige fra Grundtvigs Alt hvad som fuglevinger fik til Kirsten og Finn Jørgensens nyklassiker Sensommervise. Vi håber, at vi må få endnu én, når vi i anledning af Folkekirkens Ungdomskors 50-års jubilæum i 2018 udskriver en konkurrence om tekst til en ny sang om at synge.

Det kan være en sang om det fællesskab, det giver at synge sammen. Om glæden ved at give lyd. Om ånd og åndedrag. Om den sang, der forløser og forsoner. Om sangen, der giver livsmod – og mod til at løfte stemmen i protest. En sang om alt det, som sangen er og kan være – både for den enkelte og for fællesskabet.

Og så skal det være en sang, der skal kunne synges som fællessang af børn, unge og voksne både i kirken og i skolen.

Præmie
Vinderen modtager 5000 kr., og teksten sættes i melodi af komponist og dirigent for DR PigeKoret Phillip Faber, der også laver en korsats SA/SAB. Tekst og musik præsenteres på Folkekirkens Ungdomskors årsmøde fredag d. 9. marts 2018.

Send dit bidrag inden 1.1. 2018
Bidrag til konkurrencen indsendes pr. mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest mandag d. 1. januar 2018 og vil blive bedømt anonymt.

Bedømmelsesudvalg
Jørgen Carlsen, tidligere forstander for Testrup Højskole
Carsten Seyer-Hansen, domkantor, Aarhus Domkirke
Marianne Christiansen, biskop og formand for Folkekirkens Ungdomskor
Sara Nørholm, sekretariatsleder, Folkekirkens Ungdomskor.

Spred endelig budskabet – eller kom selv i gang med at skrive!
Vi håber at få mange gode bidrag og glæder os til at få en ny sang om at synge til Folkekirkens Ungdomskors 50-års jubilæum.

Har du spørgsmål til konkurrencen, kan du kontakte Folkekirkens Ungdomskor, sekretariatsleder Sara Nørholm: 21 79 35 31/ Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.