Kald, Kunst og Karnov

 - om at være folkekirke anno 2015

De aktive medlemmer af DOKS har allerede fået indbydelsen pr. mail (3. 2. 2015). Dette er derfor en opfølgning og påmindelse om, at det er nu man skal melde sig til, hvis man vil være med til marts måneds spændende tværfaglige konference for Folkekirkens akademiske ansatte om Kald, Kunst og Karnov!

Formålet med konferencen er at give DOKS-organister og præster, provster og akademiske medarbejdere på stiftskontorerne et større kendskab til hinandens ”sprog”, og en fælles refleksion over den evangelisk-lutherske tradition, som er folkekirkens ”idémæssige” grundlag.

Mødeleder er cand.scient.pol. og konsulent Anne Jøker, og der holdes oplæg af professor i europæisk og dansk historie Uffe Østergaard, teolog og sognepræst ved Holmens kirke Peter Thyssen og professor i filosofi og idéhistorie Dorthe Jørgensen. På baggrund af de tre oplæg skal vi diskutere de tre faggruppers selvforståelse, deres relation til hinanden og det samlende perspektiv i folkekirkeligt regi.

Der er tale om – i udgangspunktet - fem identiske konferencer, hvor nabostifter er sat sammen to og to.  Det er naturligvis mest hensigtsmæssigt, at du deltager i den konference, som foregår i dit eget stift, men hvis datoen passer dårligt, er du - såfremt der er ledig plads – velkommen til at deltage i en af de andre konferencer. Der er plads til 50 deltagere pr. konference.

Konferencerne er arrangeret i et samarbejde mellem repræsentanter for Præsteforeningen, DOKS og det akademiske personale ved stiftsadministrationerne.

Det er gratis at deltage, men du skal selv sørge for at få tjenestefri. De fem konferencer foregår:
Fredag 6. marts - Aarhus og Aalborg stift - Hotel Bramslevgaard i Hobro
Mandag 9. marts - København og Lolland-Falster stift, Emmaus Galleri og Kursuscenter i Haslev
Onsdag 18. marts - Fyns og Haderslev stift – Hotel Sixtus i Middelfart
Mandag 23. marts - Ribe og Viborg stift - Hotel Skarrildhus i Kibæk
Tirsdag 24. marts - Roskilde og Helsingør stift – Sonnerupgaard Gods i Hvalsø

Tilmelding til www.tpcloegumkloster.dk

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.