Nyt fra formanden

Obligatoriske introkurser

Folkekirkens Samarbejdsudvalg har på sit seneste møde besluttet, at alle nyansatte/førstegangsansatte i folkekirken skal på et obligatorisk introkursus.

Kurserne bliver tilrettelagt på tværs af faggrænser, altså med både deltagende kirkefunktionærer og præster. Det er de enkelte stifter, der én gang årligt har forpligtelsen til at udbyde kurserne.

Kurserne er et dagskursus kl. 8.30-17.30 med følgende emner: folkekirkens historie, folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger, folkekirkens organisation og økonomi, folkekirken som arbejdsplads og folkekirken lokalt og regionalt.

Det er gratis at deltage, ligesom den tid man anvender på kurset regnes som medgået arbejdstid.

 

Husk at tjekke din lønseddel

Hver måned modtager man som ansat i folkekirken sin lønseddel fra FLØS i e-boks.

Mange tænker muligvis, at det behøver jeg ikke lige tjekke, men det kan være en god idé.

Hvis der er fejl i lønnen kan det koste penge eller blive meget vanskeligt at rette op på efterfølgende, ikke mindst, hvis der har været fejl gennem længere tid – især i pensionen.

Derfor: Gør det til en vane at læse din lønseddel med jævne mellemrum!

Hvis man vil vide mere, så gå ind på www.folkekirkenspersonale.dk under FLØS og så lønoversigter. Her fremgår det, hvordan satserne er på de forskellige trin – både for overenskomstansatte og tjenestemænd.

 

Charlotte Muus Mogensen

Formand for DOKS

 

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.