AAK og IAK fusionerer

 

Af Charlotte Muus Mogensen, formand for DOKS

Repræsentantskaberne for AAK (Akademikernes A-kasse) og IAK (Ingeniørenes A-kasse) har d. 4. oktober besluttet at fusionere med virkning fra 1. juli 2013. Det er endnu ikke besluttet hvilket navn den nye samlede A-kasse skal have, men det ligger dog fast at man vil skifte navn i forbindelse med fusionen.

Fusionen betyder, at A-kassen kan fastholde et lavt kontingent og samtidig sikre at kvaliteten af betjeningen af de ledige medlemmer styrkes, idet der opnås et bedre fagligt miljø med personer med speciale inden for jobrådgivning og dagpengeregler til at varetage medlemmernes behov.

Med 175.000 medlemmer under samme tag bliver A-kassen en af landets største (og den største akademiker-A-kasse). Hensigten er at forbedre betjeningen af medlemmerne regionalt, bl.a. ved at styrke hovedkontoret i København samt afdelingerne i Aalborg, Odense og Aarhus. Derudover åbnes et helt nyt kontor i Esbjerg.

Begge A-kasser har været i fremdrift gennem mange år. Fusionen er derfor ikke et udtryk for nød, men skal ses som en politisk klog beslutning og rettidig omhu, der signalerer initiativ og handlekraft. Man ønsker at fremtidssikre A-kassen, så den også er klar til kommende krav fra politikere og arbejdsmarked.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.