Kirkeuddannelse.dk

Kirkeministeriet har åbnet en ny portal kirkeuddannelse.dk, som gør det nemt at finde relevant information og inspiration til arbejdet med personale i folkekirken.

Portalen er opdelt i en indgang for medarbejdere og en indgang for menighedsråd. Det gør det nemt at komme til relevante informationer om kompetenceudvikling og uddannelse.

Der er også en indgang med information om folkekirken som arbejdsplads og jobbeskrivelser for de enkelte faggrupper.

Overblik over uddannelsesmuligheder

På portalen findes en oversigt over obligatoriske uddannelser for de ansatte samt beskrivelser af indholdet i uddannelserne. Samtidig er der direkte adgang til AMUs tilmeldingssystem, og der findes information om tilskudsregler og andre praktiske oplysninger.

Der findes også inspiration til andre uddannelsesmuligheder inden for de enkelte faggrupper.

Inspiration til arbejdet med kompetenceudvikling

Portalen tilbyder flere værktøjer til brug for menighedsrådet eller de ansatte i relation til kompetenceudvikling.

Der findes for eksempel et ”MUS-koncept” til medarbejder-udviklingssamtalen; hvordan forbereder man sig, hvad skal I tale om under samtalen, og hvordan bliver der fulgt op på samtalen.

Til MUS-samtalen findes der også et dialogredskab og inspirationskatalog, som kan bruges, hvis man gerne vil bringe medarbejdernes tidligere erhvervede kompetencer og øvrige livserfaring i spil.

Et andet værktøj ”Målrettet kompetenceudvikling” kan bruges af menighedsråd og ansatte til nemt at komme i gang med målrettet kompetenceudvikling.

Med værktøjet får man hjælp til at sætte fokus på sognets nuværende og fremtidige målsætninger, samtidig med at medarbejdernes ønsker til jobudvikling, uddannelse m.v. kan inddrages i arbejdet med målrettet kompetenceudvikling.

Løbende udvikling

kirkeuddannelse.dk giver gode muligheder for at finde information og inspiration til arbejdet med personale i folkekirken, og det anbefales at kigge lidt rundt på siden.

Portalen er løbende under udvikling og vil blive udbygget med flere informationer og værktøjer.

Portalen er kommet i stand ved hjælp af midler fra OPU og CLOPU under SCK (Statens Center for Kompetenceudvikling). Projektet er blevet styret af en styregruppe med repræsentanter fra Kirkeministeriet, Landsforeningen og faggrupperne.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.