DOKS's årsmøde 2010 i Faaborg

Fyn er fin, som man siger, og derfor kan DOKS’s medlemmer allerede nu glæde sig til 26.-28. april, hvor foreningens årsmøde holdes i Faaborg med base på Hotel Faaborg Fjord.

SyngedrengeneSidst vi var på øen, var det med et forkortet stævneprogram (på grund af Nordisk Kirkemusiksymposium i Århus senere samme år), men i år venter der fuldt flot program, som vi her løfter sløret for.

Indkvartering finder sted på det smukt helt ned til vandet liggende Hotel Faaborg Fjord, og første officielle programpunkt er vanen tro nyt fra Kirkeministeriet. Der sker jo rigtig meget nyt i denne tid med overenskomst m.v., og efter at repræsentanten fra ministeriet har fortalt og talt med os, fortsætter sekretariatsleder Bjørn Arberg med at uddybe og besvare spørgsmål fra medlemmerne.

En bus kører os derefter langs med øhavets kyst til den nærliggende og historisk enestående Horne Kirke – Fyns eneste rundkirke - , hvor Syngedrengene fra Assens med Finn Pedersen i spidsen står klar til at lede en vesper-gudstjeneste.

Efter et let aftensmåltid er det koncerttid. Helligåndskirken er Faaborgs hovedkirke, og dens smukke akustik kan nydes, når Skt. Clemens Kantori under ledelse af Carsten Seyer-Hansen synger musik af bl.a. Duruflé og Holmboe.

Bussen kører os tilbage til hotellet, hvor baren vil være åben, (såfremt dette skulle have nogens interesse).

Sigurd_Barrett_2008Tirsdag morgen skal vi atter til Helligåndskirken, men denne gang er der andre boller på suppen: Musikeren og entertaineren Sigurd Barrett er i april aktuel med forestillingen "Bibelen i ord og toner", hvor han synger og fortæller sig igennem en stribe af bibelens helt centrale fortællinger. Anledningen er det helt nye bibelmateriale ”Sigurd fortæller bibelhistorier”, der ligeledes til april udkommer på dvd og i bog. Sammen med børn og unge fra sognet vil vi overvære denne spændende og anderledes formidling af bibelhistorie. Forestillingen varer ca. en time, og bagefter har Sigurd Barrett lovet at fortælle lidt om sine tanker bag projektet og tage en debat med os om musik, kirke, formidling og forsøge at besvare nogle af de sikkert mange spørgsmål, der måtte være fra medlemmerne.

Efter frokost og et lille hvil finder som altid tirsdag eftermiddag DOKS’s generalforsamling sted, og om aftenen den ligeså traditionelle festmiddag.

"Hvorfor spilde tid på musik" er titlen på onsdagens foredrag v. Peter Ettrup Larsen. Dirigenten, musikeren og musikvidenskabsmanden Peter Ettrup Larsen er en meget brugt foredragsholder, og dagens foredrag er efter sigende forrygende og festligt med fokus på kommunikation, kompetencer og mellemmenneskelig forståelse. Om foredraget skriver Ettrup Larsen selv: ”Her sættes hele vores hverdag ind i en musisk ramme, f.eks. kombineres dirigentens kropssprog med retorikerens sproglige virkemidler, og det bliver klart, at musikken spiller ind, hver gang vi taler med hinanden. Det er nemlig ofte musiske færdigheder som f.eks. rytme, timing og scenisk udstråling, der afgør, om vi opnår gode, faglige resultater. Foredraget kommer langt omkring i både ord og toner, lige fra gregoriansk munkesang til moderne musikformidling. Et foredrag for alle, der vil forstå vores verden bedre.”

Kristian_Krogsoe”Hvor bliver orgelkoncerten af?” har nogen måske nu spurgt! Og se – nu går turen til det også meget skønt beliggende Brahetrolleborg (der er bare dejligt på Fyn!). Brahetrolleborg er et gammelt cistercienserkloster og gods, og i kirken står, som mange måske ved, et særligt orgel – en rekonstruktion af det 200 år gamle J.H. Angel orgel (Carsten Lund 2004). I disse historiske omgivelser vil domorganist Kristian Krogsøe spille et program, og årsmødet runder således stemningsfuldt af inden den afsluttende frokost forud for afrejsen.

Kirstin Bohn Christiansen, Poul Skjølstrup Larsen og Erik Hildebrandt-Nielsen (DOKS’s stævneudvalg)