Ny kirkeminister

I forbindelse med regeringsdannelsen efter folketingsvalget fik vi udskiftning på kirkeministerposten. Bertel Haarder skal nu dele sin tid mellem Kirkeministeriet og det sikkert mere arbejdskrævende undervisningsministerium.
DOKS ønsker til lykke med udnævnelsen og ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med Bertel Haarder, som jo er særdeles erfaren i rollen som minister.

Til tidligere kirkeminister Tove Fergo vil vi rette en tak for samarbejdet og ikke mindst for engageret deltagelse i vore årsmøder. Tove Fergo var en frygtløs og kontroversiel kirkeminister, som til stadighed fik sat stor fokus på kirkeministerposten og Kirkeministeriet.
I DOKS kan vi imidlertid være tilfredse med de politiske tiltag fra Tove Fergos side, som sikrede større selvbestemmelse til menighedsrådene - den såkaldte sognefuldmagt - og en ophævelse af kvotesystemerne for kirkefunktionærer. På DOKS’s område blev det udmøntet i et cirkulære om oprettelse af DOKS-organiststillinger, hvor stillingsloftet blev ophævet, og hvor en DOKS-stilling som udgangspunkt blev defineret som en fuldtidsstilling.

Karsten Jensen

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.