DOKS’s årsmøde 2004 i Odense

Selv om hovedbegivenheden i 2004 for Dansk Organist og Kantor Samfund naturligvis er Nordisk Kirkemusik Symposium, skal foreningens ordinære generalforsamling selvfølgelig finde sted til sædvanlig - og vedtægtsbestemt - tid. Da alle sejl sættes til omkring Århus-begivenhederne i september, vil vi skrue lidt ned for festblusset ved mødet omkring generalforsamlingen, således at der kun afsættes 2 dage til dette stævne, der finder sted mandag og tirsdag den 26.-27. april med Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ, som fast base omkring en enkelt overnatning. Den samlede pris bliver ca. kr. 2300 i dobbeltværelse, lidt mere i enkeltværelsesluksus.

Til gengæld begynder vi lidt tidligere end sædvanligt. Odense ligger jo geografisk særdeles centralt, så mon ikke vi vil kunne samle tropperne til ankomst og en kop kaffe på OCC mandag mellem kl. 10 og 11? I hvert fald skulle alle gerne være på plads i plenumsalen når der kl. 11 bydes på “Nyt fra Kirkeministeriet”.

Efter frokosten vil salen kl. 14 igen samle alle til foredrag ved biskop Jan Lindhardt. Det bliver næppe tale om “Fisk på 100 måder”, men vi har valgt at bede Roskilde-bispen om en times “optræden” fordi han som bekendt ikke er bange for at sige sine meninger om folkekirken og dens situation - og om kirkemusikken, organisterne og deres instrumenter. Denne times tid er tænkt som en appetitvækker eller måske ligefrem en provokation før tirsdag formiddags paneldiskussion om “Fremtidens organist/kirkemusiker”.

Jan Lindhardt

Der er herefter busafgang til den traditionelle gudstjeneste der finder sted i Skt. Hans kirke kl. 16 med biskop Kresten Drejergaard som prædikant og med kirkens egen organist Henning Nielsen som ansvarlig for orgel- og kormusik.

Kl. 18 er der en beskeden middag på kongrescentret hvorefter bussen igen vil fragte deltagerne til byen, denne gang til selveste domkirken der vil være rammen om årsmødets eneste koncert, som til gengæld bliver af en længde der nødvendiggør en pause ca. midtvejs. Koncertprogrammet omfatter en præsentation af tre af kirkens fire orgler: Fra hovedorglet vil kirkens organistassistent Randi Mortensen sammen med saxofonisten Michael Lund spille ny musik for netop denne besætning, inden domorganist Freddy Samsing med domkirkens kammerorkester i ryggen vil divertere med J.S. Bach på Carsten Lunds kororgel. Efter pausen rykker alle ned i Skt. Knuds krypt hvor Gregersen-orglet fra 1840 er hovedattraktionen i Joh. Chr. Bachs koncert for orgel og strygere. Freddy Samsing er endnu en gang solist og dirigent. Efter koncerten vil bussen haste med os til natmaden og det sociale samvær på kongrescentret.

 Et af de 4 orgler i Odense Domkirke er Gregersen-instrumentet fra 1840 hvis pibemateriale er uberørt

Tirsdag er der morgenmad kl. 7-9 hvorefter den væsentlige diskussion om “Fremtidens organist/kirkemusiker” vil tage sin begyndelse i plenumsalen. Det var vel landets orgel-konservatorielærere der, i bladets martsnummer i år og Jørgen Ellegård i april, gav bolden op til nytænkning omkring vores situation. I dagens panel er der oplæg fra vore egne Henrik Colding-Jørgensen, Ivar Mæland, Erling Lindgren, Hans Ole Thers og Lars Sømod, og for at det hele ikke skal blive for indspist deltager tillige et par fremtrædende navne udefra: sognepræst Jørgen Anker Jørgensen og provst Peter Krogsøe.

Der er frokost kl. 12.15 og som sædvanlig ordinær generalforsamling kl. 14. Efter denne er der afrejse, og er generalforsamlingen af sædvanlig længde, skulle der være håb om at selv den der bor i landets fjerneste afkrog, kan nå hjem og komme til ro i god tid efter et par forhåbentlig anstrengende dage i det fynske.


Stævneudvalget:
Eva-Marie Olesen, Charlotte Muus
Mogensen og Helge Gramstrup

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.