International musikdag den 1. oktober

Den 1. oktober er det international musikdag. Det plejer vi ikke at gøre så meget ud af her i landet, men Statens Musikråd opfordrer til, at det i år forholder sig anderledes.

Den 1. oktober 2001 vil nemlig også være 25 års dagen for musiklovens ikrafttræden, og når man ser tilbage på, hvilken betydning den har haft for dansk musikliv, vil de fleste kunne tilslutte sig, at der er noget at fejre.

Statens Musikråd synes, at der er grund til at fejre 25 års jubilæet. Ikke fordi alle problemer er løst. Derfor fremlægger Statens Musikråd i forbindelse med jubilæet også et forslag til revision af musikloven, hvor der peges på de opgaver, der skal tages fat på. Men man skal aldrig forsømme en god lejlighed til at styrke danskernes opmærksomhed på musikkens betydning, ligesom man ikke skal undlade en god fest, når der er noget at fejre.

Det fører frem til, at Musikrådet opfordrer alle til at bidrage til at

musiklovens fødselsdag fejres ved arrangementer over helelandet i ugen 1.-6. oktober 2001.

Statens Musikråd, Kulturministeriets Kunstsekretariat, Postboks 3012, Kongens Nytorv 3, 1021 Kbh. K., telefon 33 74 45 00, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Som DOKS's medlem af Repræsentantskabet for Statens Musikråd skal jeg hermed tilslutte mig opfordringen om, at alle der har mulighed for at være med til at markere dagen, gør det.