Efterlysning - Nye orgelkoraler

Orgelkoralbearbejdelser over salmemelodier udgør en væsentlig del af organisters faste repertoire.
Dette gælder ikke mindst til gudstjenestebrug, hvor en velkomponeret orgelkoral af en passende længde er med til at anslå den pågældende søndags særlige "tone". I menigheden er en orgelkoral yndet musikalsk stof, fordi den bringer en velkendt melodi, men samtidig sætter melodien ind i nye musikalske rammer og derved bibringer den nye indfaldsvinkler og øget musikalsk indhold.
Mens selve brugen af orgelkoraler står urokket, er der sket en vis forskydning af det kernerepertoire af salmemelodier, der synges af vore menigheder. De senere års fremkomst af diverse salmebogstillæg og nu ikke mindst fremkomsten af Forslag til Ny Salmebog og Melodibog har medvirket hertil. Dermed er der opstået et behov for flere orgelkoraler over de nyere salmemelodier.
Dertil kommer, at også flere af melodierne i den nuværende koralbog står uden orgelkoralbearbejdelser.
I Nytårspublikationsudvalget vil vi gerne bidrage til at dække dette behov. Vi efterlyser derfor bredt orgelkoraler til gudstjenestebrug – med henblik på udgivelse i en nytårspublikation.
Vi har ikke patent på at vide, hvilke melodier der vil endeligt vil blive medtaget i Den Nye Salmebog, hvornår den vil udkomme eller i hvilken form. Med udgangspunkt i Forslag til Ny Salmebog har vi dog opstillet lister over, hvilke nye melodier vi mener der fortjener en orgelkoral – samt hvilke "gamle" melodier, der stadigvæk er i brug og også er medtaget i Forslag til Ny Melodibog, men mangler orgelkoral. Listerne kan rekvireres på DOKS's kontor eller ses på internettet på adressen www.doks.dk/publikationer, men man skal ikke føle sig bundet af dette melodirepertoire
Forslag til orgelkoraler sendes til

DOKS's kontor
Nørregade 28 C
7100 Vejle
senest d. 1. marts 2001

Blandt de indkomne bidrag vil udvalget vælge et passende antal orgelkoraler til brug i Nytårspublikationen 2002.
Alle bidragsydere vil modtage besked om modtagelse og anvendelse.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.