Danmark har overtaget præsidentposten i Nordisk Kirkemusikråd

Det 22. Nordiske Kirkemusiksymposium afsluttedes med festhøjmesse i Johanneskirken i Helsingfors søndag d. 29. august. Symposiet var udsat et år pga. coronapandemien, desværre har Finland stadig omfattende restriktioner og symposiet blev derfor afviklet som en virtuel begivenhed. En del af det omfangsrige program måtte aflyses, men en række koncerter blev streamet.

Fra dansk side deltog Anne Kirstine Mathiesen og David Lau Magnussen med to uropførelser af Jens Ramsing og Martin Lohse for orgel og klaver.  Roskilde Domkirkes Pigekor skulle oprindeligt have deltaget og uropført et bestillingsværk skrevet af Merethe Kuhlmann. Dette nye værk, Te Deum for pigekor, orgel og trompet er i stedet blevet videoindspillet. Festgudstjenesten udsendes på TV i de nordiske lande d. 12. september og her kan man høre  Anne-Kirstine Mathisen spille postludium som det endelige punktum for symposiet.

Hermed har Danmark overtaget formandskabet i Nordisk Kirkemusikråd og går i gang med planlægningen af NKS2024, der vil finde sted i København.

Et situationsbillede fra overdragelsen af præsidentposten for Nordisk Kirkemusikråd fra Pia Bengts, Finland til Karin Schmidt Andersen, Danmark.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.