Om Dansk Organist og Kantor Samfund

Dansk Organist og Kantor Samfund (DOKS) blev oprettet d. 17. november 1905 som organisation for de højest uddannede kirkemusikere fra de danske musikkonservatorier.

DOKS' medlemmer møder man først og fremmest som organister og korledere i alle de danske domkirker, i de større købstadskirker og bykirker, og i en del andre sogne, hvor der ønskes en intensiv og mangesidig musikalsk virksomhed.

Vi træffer også DOKS's medlemmer som lærere ved de fem danske musikkonservatorier og ved landets tre kirkemusikskoler. Desuden underviser mange ved en musikskole eller privat.

En del høres også som medvirkende på CD'ere og ved koncertudsendelser i radioen, og naturligvis som orgelsolister, akkompagnatører og kammermusikere ved en lang række koncerter i ind- og udland.

Organisatorisk er DOKS bl.a. repræsenteret i Fællesrådet for Udøvende Kunstnere, Dansk Kunsterråd, Danmarks Musikråd, Repræsentantskabet for ChoralDenmark, Kirkemusikalsk Kompetencecenter i Esbjerg, Bestyrelserne for kirkemusikskolerne i Løgumkloster, Vestervig og på Sjælland, Nordisk Kirkemusikråd, Europäische Konferenz für Evangelische Kirchenmusik.

DOKS er medlem af AC - Akademikernes Centralorganisation.

DOKS udgiver med års mellemrum Organistbogen, der indholder en beskrivelse af alle organist- og kantorstillinger samt kirkemusikskolelærerstillinger, som er klassificeret i tjenestemændenes akademiske lønrammesystem. 10. udgave udkom i 2014.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Store Kannikestræde 8 - 1169 København K - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.