Redaktørens klumme

Sang med hele kroppen

For nylig viste Cinemateket i København Ole Bornedals film 1864, en beskåret version af den omdiskuterede tv-serie. Der synges ganske meget i den film: når personerne er sammen, eller når de går sig en tur, bryder de ud i danske sange og fædrelandssange af den slags, som perioden var rig på, og som i hvert fald en del af os endnu lærte i skolen. Det er utvivlsomt historisk korrekt, for den gang havde man jo kun den musik man selv frembragte. På den måde er det dækkende bidrag til billedet af Danmark i midten af 1800-tallet.

Bestyrelsens beretning 2016

Statistik
DOKS har 575 medlemmer, som fordeler sig med 398 medlemmer i den aktive sektion, 32 medlemmer i den frie sektion og 145 medlemmer i den passive sektion. Heraf er 117 pensionister og 15 studerende.

Nekrolog - Christian Vestergaard-Pedersen

Christian Vestergaard-Pedersen
15. november 1913 – 11. februar 2016

Kirkemusikken gik som en rød tråd gennem Christian Vestergaard-Pedersens liv. Helt fra den tidlige barndom kort efter Første Verdenskrig, da han mødte salmesangen og orgelspillet i Træden Kirke, hvor faderen gjorde tjeneste som kirkesanger, til Vestergaard-Pedersen som 102-årig over 90 år senere stadig anvendte en stor del af sin tid på overvejelser om den liturgiske musiks rette udførelse og til arbejdet på sine sidste kompositioner, en samling på 11 salmemelodier.

Kort nyt - Kirkemusikkens dag 2016

Torsdag d. 16. juni kl. 10-21 indbyder Sjællands Kirkemusikskole for femte gang, nu i samarbejde med de faglige organisationer, herunder DOKS, til Kirkemusikkens dag på Emmaus galleri og kursuscenter i Haslev.

Debat - Lille overlevelsesguide for organister

Mange af Organistbladets læsere kender allerede facebook-gruppen ”Organister i Danmark” som et mødested på nettet, hvor man f. eks. kan søge efter en vikar, få gode ideer til søndagsmotetter eller føre nørdede diskussioner med fagkolleger. Et af de mest kommenterede indlæg i den seneste tid er nedenstående indlæg (fra 1. marts 2016) af Jørgen Ellegård Frederiksen, som vi med forfatterens tilladelse bringer ud i en videre kreds i let revideret form. Både som inspiration til yngre og ældre kolleger og som reklame for den glimrende facebookgruppe.

Spil Dansk Ugen

Spil Dansk har været i en overgangsfase, hvor man har bevæget sig fra en enkelt Spil Dansk Dag og til en hel uge. Man har nu lagt sig fast på, at Spil Dansk Ugen fremover skal ligge i uge 44.

Dansk Organist og Kantor Samfund - Vesterbrogade 57, 1.th. - 1620 København V - 33 79 16 85 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.